Projekt „Rekonstrukcija i opremanje Tehnološkog parka Varaždin KK.03.1.2.01.0043.“ odobren je u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, bila je 16.5 mil.kn.

Projektom „Rekonstrukcija i opremanje Tehnološkog parka Varaždin“ željelo se riješiti probleme nedovoljnih i neadekvatnih kapaciteta za inkubaciju i smještaj inovativnih poduzeća u JLS te njihovu nedostupnost adekvatnoj suvremenoj opremi i nedovoljnu razinu kompetencija i iskustva za rad na njoj.

Rekonstrukcijom zgrade TPVa poboljšali su se radni uvjeti u TPVu, čime se poboljšala kvaliteta usluga korisnicima poduzetničko poslovne infrastrukture u odnosu na prijašnje stanje.

Danas Tehnološki park Varaždin posluje na ukupnoj površini od 4040 m2, u modernoj poslovnoj zgradi u kojoj djeluje 56 tvrtki s preko 250 zaposlenih. Od poslovnih sadržaja na raspolaganju im je 26 ureda razreda A+, 49 ureda razreda A, usluga virtualnog ureda, coworking, sobe za sastanke te prostori za evente, radionice i predavanja. Prostor za evente je višenamjenski, kapaciteta je do 80 osoba. Zgrada je energetskog certifikata A+ u koju je omogućen neograničen autorizirani pristup, a kompletno je pokrivena sustavom videonadzora. Svim dijelovima zgrade omogućen je pristup osobama s invaliditetom budući da je opremljena dizalom i adekvatnim toaletima, a na raspolaganju su i 4 parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Znakovlje za snalaženje u interijeru zgrade prilagođeno je slijepim i slabovidnim osobama. Svim članovima Tehnološkog parka i njihovim gostima na raspolaganju je 120 besplatnih parkirnih mjesta, 2 punionice električnih automobila i odlagalište za bicikle s 30 mjesta. Iz projekta nabavljena je oprema za 3D skeniranje i 3D printanje, laserski rezač i CNC strojevi. Uz to, tu su alati za obradu drva i metala i alati i uređaji za programiranje elektroničkih uređaja, odnosno Arduino i Raspberry Pi setovi.

Provedba projekta trajala je 41 mjesec, odnosno od 1. rujna 2017.g. do 1. veljače 2021. g. U provedbi projekta je uz nositelja Tehnološki park Varaždin d.o.o. i projektnih partnera Razvojne agencije Sjever (DAN) koja je bila u samoj pripremi projektne prijave te koordinaciji postupaka javne nabave i Regionalne razvojne agencije Sjever (REA) koja je bila zadužena za postizanje optimalnih energetskih učinaka zgrade te planiranje optimizacije troškova održavanja, bilo uključeno još tri suradničke organizacije.

Vlasnik izgrađenog objekta – Grad Varaždin. Temeljem Ugovora o upravljanju poduzetničkom infrastrukturom, objektom upravlja Tehnološki park Varaždin d.o.o.


Nositelj projekta: Tehnološki park Varaždin d.o.o.

Partneri na projektu: Razvojna agencija Sjever (DAN) i Regionalna razvojna agencija Sjever (REA)

Suradnici na projektu: Tehnološko - inovacijski centar Međimurje d.o.o.; Tera Tehnopolis d.o.o.; Razvojna Agencija Zagreb – TPZ d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta: 16.479.375,53 HRK (EU sufinanciranje: 100%)

Razdoblje provedbe projekta: 41 mjeseca (1. rujna 2017. do 1. veljače 2021. godine)

Cilj projekta: Rekonstruirati i opremiti fizičku infrastrukturu Tehnološkog parka Varaždin

Ostvareni rezultati:

Izvršeni građevinski radovi (Rekonstruirana zgrada TPV-a)

Nabavljena oprema - oprema za opremanje dijeljene radionice za brzo prototipiranje i brzu proizvodnju malih proizvodnih serija (3D printer, 3D skener, CNC stroj, laserski rezač), oprema zajedničkih vanjskih i unutarnjih prostora, namještaj za 30-50% uredskih prostora, uređaj za reciklažu PVC otpada,cuređaji za snalaženje slijepih i slabovidnih osoba, punionica za električne automobile


Projektni tim:

Karlo Kukec, voditelj projekta (Tehnološki park Varaždin)

Sandra Mur, koordinatorica projekta (Tehnološki park Varaždin)

Emilija Stručić, financijska administratorica projekta (Tehnološki park Varaždin)

Nina Cerovec, administratorica projekta (Tehnološki park Varaždin)

Damir Mandić, koordinator na poslovima energetske učinkovitosti (Regionalna agencija Sjever)

Vanja Mašić koordinatorica za poslove javne nabave (Razvojna agencija Sjever – DAN)


Kontakt osobe za više informacija:

Karlo Kukec, direktor, Tehnološki park Varaždin d.o.o.tel: 042/500-050, e-mail: karlo.kukec@techpark.hr

Sandra Mur, stručna suradnica, Tehnološki park Varaždin d.o.o, mob: 042/500-050; e-mail: sandra.mur@techpark.hr
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.