Europska unija
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Tehnološkog parka Varaždin d.o.o.


TechPark je poduzetnički kampus koji okuplja ekosustav inovativnih tvrtki, pružajući im suvremenu infrastrukturu te pristup širokom spektru instrumenata financiranja i izlazak na globalno tržište. UREDI

Slušajući potrebe članova naše zajednice opremili smo našu zgradu različitim sadržajima. Zgrada je ocijenjena energetskim certifikatom A+, što osigurava idealne mikroklimatske uvjete u svim prostorijama.

Dolazite li na posao automobilom ili biciklom, uvijek možete pronaći mjesto u krugu zgrade. Raspolažemo sa 100 parkirnih mjesta, te vanjskim i unutarnjim odlagalištem za bicikle. 

Ako koristite električna vozila, na raspolaganju vam je punionica za električna vozila.


->Galerija ->TechPark 360 ->Video ->Zakup ureda

26

ureda razreda A+

51

ured razreda A

4040

m2

7+

mil.€ EU sredstava

DVORANE

Razvijajte svoje ideje s nama. Nudimo uredske prostore i prostore za evente koji se lako prilagođavaju vašim željama. 

Stanari TECH_PARK-a sastanke održavaju u posebno pripremljenoj sobi za sastanke. 

Konferencije, prezentacije i različite radionice mogu se odvijati u spremnom multimedijskom prostoru ili modularnoj učionici.

->Kalendar Sala za sastanke I. kat

->Kalendar Multimedijska dvorana

->Kalendar Učionica

ZAJEDNICA

Najbolje ideje nastaju u formalnoj i neformalnoj interakciji, a snažna partnerstva dogovaraju se u opuštenoj atmosferi. 

Zato u našoj zgradi imamo prostore za igru, opuštanje i vježbanje. 

Na krovu možete organizirati roštilj za svoje kolege, prijatelje i poslovne partnere, a za pomoć u organizaciji možete se osloniti na nas.

Želite li stvarati, prototipirati ili testirati svoje proizvode za tu smo namjenu opremili Makerspace.


->Makerspace

70

tvrtki članica

25

start up tvrtki

45

scale up tvrtki

100+

alumni tvrtki

DOGAĐANJA

09.11.2023.

Voogle Conference 2023.

U četvrtak, 09. studenog 2023. godine, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu će ugostiti petu po redu Voogle konferenciju. Ova međunarodna konferencija privlači pažnju poznatih poduzetnika, investitora i stručnjaka iz poslovnog svijeta koji dijele svoje priče o uspjehu, izazovima s kojima su se suočili i lekcijama koje su naučili na svom poduzetničkom putu.


Od 2014. godine, Voogle konferencija je postala ključni događaj za povezivanje poduzetnika, razmjenu iskustava i ideja, te otvaranje mogućnosti za međunarodnu suradnju. Konferenciju podržava Enterprise Europe Network i privlači sudionike iz različitih zemalja, stvarajući prilike za lokalne poduzetnike za izlazak na globalno tržište.


Ove godine, Voogle konferencija usmjerava se na hardware i umjetnu inteligenciju pod nazivom "Voogle 2023. - Expanding horizons in hardware." Organiziraju je Tehnološki park Varaždin i Makerspace Varaždin, u suradnji s partnerima iz Enterprise Europe Network.


Više informacija i program događanja dostupni su na VOOGLE.HR

15.09.2023.

Voogle Akcelerator 2023.

U periodu od 05.10 do 29.10. u Tehnološkom parku Varaždin održava se Voogle akcelerator, program koji osigurava podršku inovativnim idejama te omogućava ubrzan razvoj snažnih i održivih startupova kroz umrežavanje, edukacije, treninge i mentorske potpore.


Prijaviti se mogu fizičke osobe u timu koje imaju ambicije postati poduzetnici te start-up tvrtke, poduzetnici početnici do 3 godine starosti. Deset najbolje ocijenjenih timova, ući će u program Akceleratora, koji se sastoji od tri tjedna intenzivnih treninga, mentorskih sesija i edukacija. Tri najbolje ocijenjene i najzrelije ideje po završetku Akceleratora, osvajaju novčanu nagradu te besplatni mentoring i smještaj u novom Coworking prostoru Tehnološkog parka Varaždin. Ukupan fond nagrada iznosi 10.000€. 


Timovi i poduzetnici početnici, kroz program edukacije, moći će uz podršku stručnih mentora, razvijati svoju ideju te se pripremiti za prezentaciju potencijalnim investitorima na Voogle konferenciji 9.11.2023. pred više od 200 sudionika.


Voogle akcelerator organizira Tehnološki park Varaždin i Udruga Makerspace, uz podršku Grada Varaždina, Fakulteta organizacije i informatike te Sveučilišta Sjever. 


Prijave traju do 02.10.2023. a prijaviti se možete putem LINKA

Više informacija možete pronaći na web stranici VOOGLE.HR


01.06.2023.

TECH_PARK Radionica - Digitalizacija poduzeća i poslovnih procesa 

U četvrtak, 01.06. u Tehnološkom parku Varaždin u razdoblju od 17:00 do 20:00 održava se radionica pod nazivom "Digitalizacija poduzeća i poslovnih procesa za poduzetnike početnike"*


Polaznicima će biti predstavljene osnovne informacije o digitalizaciji poslovanja i važnosti digitalizacije u današnjem poslovnom svijetu. Cilj predavanja je pružiti polaznicima znanje o tome kako digitalizirati svoje poslovanje i procese te kako iskoristiti digitalne alate i tehnologije kako bi se povećala produktivnost i učinkovitost.


Uz praktične primjere, polaznici će naučiti kako primijeniti digitalne alate i tehnologije u svom poslovanju. Bit će predstavljene različite vrste digitalnih alata te će se detaljno razraditi njihova primjena u pojedinim poslovnim procesima.


Radionicu će održati predstavnici Udruge Makerspace koja okuplja uspješne poduzetnike s iskustvom u provođenju nacionalnih i međunarodnih programa i projekata. Uz edukacije unapređenja STEM vještina kod djece i mladih, Udruga provodi projekte s ciljem usvajanja novih poslovnih vještina i praktičnih znanja za poduzetnike početnike. 


*Na radionicu je potrebno donijeti vlastito prijenosno računalo


Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se možete do 31.05. u 16:00 putem linka. Broj mjesta je ograničen. Radionica je organizirana uz podršku Mreže BOND, uz suradnju s Enterprise Europe Network (EEN).

25.05.2023.

TECH_PARK Radionica - Oporezivanje, fiskalizacija i radni odnos 

U četvrtak, 25.05. u periodu od 11:00 do 15:00 u  event prostoru Tehnološkog parka održat će se radionica pod nazivom „Oporezivanje, fiskalizacija i radni odnosi“, koju će voditi Monika Petrovečki, vlasnica obrta Knjigovodstveno-računovodstveni servis Monika Petrovečki te predavačica na Akademiji za poduzetništvo i Akademiji za obrtnike Pučkog otvorenog učilišta Varaždina iz područja financija, računovodstva i poreza. 

 

Teme koje će se obraditi u radionici su sljedeće:

- Oporezivanje i posebnosti prema vrstama poslovnih subjekata

- Odredbe poreza na dodanu vrijednost s primjerima izlaznih računa

- Fiskalizacija subjekata s gotovinskom i negotovinskom naplatom

- Radni odnosi, plaća radnika i direktora, (ne)oporezivi primici, posebnosti

 

Kroz formalan i neformalan dio radionice bit ćete u prilici razgovarati s drugim kolegama te poduzetnicima, što predstavlja priliku da se predstavite potencijalnim poslodavcima, partnerima ili suradnicima. Polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na radionici.

Neformalni dio sastoji se od osiguranog ručka i pića u pauzama.

 

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se možete do 24.05. putem linkaBroj mjesta je ograničen.

Radionica je organizirana u okviru Mreže BOND (HAMAG-BICRO) te uz suradnju s Enterprise Europe Network (EEN)

18.05.2023.

TECH_PARK Radionica - Vođenje projekata za poduzetnike 

U četvrtak, 18.05. od 10:00 do 15:00 u event prostoru Tehnološkog parka održava se radionica pod nazivom „Vođenje projekata za poduzetnike - od ideje do realizacije" koju će održati Tatjana Kotarski vlasnica obrt-a pm4you, za obavljanje djelatnosti organizacije otvorenih i inhouse treninga, individualni coaching i mentorstvo na projektima, djelatnosti poslovnog savjetovanja, te provođenje pripremnih tečajeva za PMI® certifikacije.


Tijekom ovog treninga polaznici će se upoznati sa profesionalnim alatima, tehnikama i metodologijama project management-a, uključujući međunarodne trendove i tehnike upravljanja projektima u kombinaciji sa izvrsnim praktičnim primjerima.


Za pola dana treninga polaznici će dobiti 4 edukacijska sata za upravljanje projektima koje mogu koristiti nositelji PMI® certifikata i/ili kao preduvjet za prijavu PMI® certifikacije. Potvrde o pohađanju će se dostaviti polaznicima u elektronskom obliku nakon završetka treninga.


Tatjana Kotarski je magistar informatike, PMI certificirani voditelj programa i projekata (PgMP®, PMP®, ACP®, DASSM®) te ovlašteni PMI trener (ATP PMI Instructor®) s 16 godina praktičnog iskustva na 50+ projekata. Također je akreditirani mentor i Coach prema EMCC Global EIA Practitioner level Individual Accreditation, te Disc Flow® certificirani trener.


Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se možete putem linka https://bit.ly/3poC3YH do 17.05 u 16h. Broj mjesta je ograničen.

Radionica je organizirana u okviru Mreže BOND (HAMAG-BICRO) te uz suradnju s Enterprise Europe Network (EEN)

11.05.2023.

TECH_PARK Radionica - Pisanje poslovnih planova za poduzetnike početnike 

U četvrtak, 11.05. u Tehnološkom parku Varaždin od 17:00h do 20:00h održava se radionica pod nazivom "Pisanje poslovnih planova za poduzetnike početnike"


Polaznicima će biti predstavljene osnovne informacije o poslovnom planu te će se fokusirati na njegovo pisanje u ranoj fazi poduzetništva. Cilj predavanja je pružiti polaznicima znanje o izradi poslovnog plana, uključujući detaljnu analizu tržišta i ciljne skupine, istraživanje konkurencije i izradu strategija za postizanje ciljeva.


Uz praktične primjere, polaznici će naučiti kako izraditi poslovni plan za svoju poslovnu ideju. Bit će predstavljene različite vrste pravnih oblika te će se detaljno razraditi važnost analize tržišta i konkurencije u procesu izrade poslovnog plana.


Radionicu će održati predstavnici Udruge Makerspace koja okuplja uspješne poduzetnike s iskustvom u provođenju nacionalnih i međunarodnih programa i projekata. Uz edukacije unapređenja STEM vještina kod djece i mladih, Udruga provodi projekte s ciljem usvajanja novih poslovnih vještina i praktičnih znanja za poduzetnike početnike. 


Kroz formalan i neformalan dio radionice bit ćete u prilici razgovarati s drugim kolegama te poduzetnicima, što predstavlja priliku da se predstavite potencijalnim poslodavcima, partnerima ili suradnicima. Neformalni dio sastoji se od osiguranog ručka i pića u pauzama.


Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz prethodnu prijavu putem linka. Prijavu je potrebno napraviti do 11.05. u 12h. Broj mjesta na radionici je ograničen.


Radionica je organizirana uz podršku Mreže BOND, uz suradnju s Enterprise Europe Network (EEN).

04.05.2023.

TECH_PARK Radionica - Poslovanje na globalnom tržištu 

U četvrtak, 04.05. od 17:00 do 20:00 u Tehnološkom parku Varaždin održava se radionica pod nazivom "Poslovanje na globalnom tržištu" koju će voditi predavači iz Point Visible-a. Cilj radionice je objasniti posebnosti poslovanja na globalnom tržištu po fazama — lead generation, proces prodaje, zatvaranje prodaje, month-to-month procesi.

Lead generation na stranom tržištu obuhvaća web i društvene mreže kao temelj. Ključni su adekvatan jezik, pravo mjesto i vrijeme za kontaktiranje. Koliko se komunikacija razlikuje u odnosu na hrvatsko tržište? Koja razina formalnosti, žargon i ton odgovaraju inozemnim klijentima.  Sales proces na stranom tržištu uključuje ograničenja u startu, bazira se na online pozive, potrebnu infrastrukturu, te planove A, B i C za platforme za pozive. 

Kako uopće izgraditi povjerenje kroz video pozive? Kada dođe do zaključenja prodaje, koju je papirologiju potrebno pripremiti i koja se pravna pitanja najčešće javljaju. Kako funkcionira virtualni onboarding. Month-to-month model često izaziva nedoumice, a kulturalne razlike se mogu manifestirati kroz poštivanje rokova, davanje feedbacka i postavljanje "škakljivih" pitanja. 

Na ta i na mnoga druga pitanja, odgovorit će predavači iz Point Visible-a. Point Visible je content marketing agencija u sklopu Diversis Digital d.o.o., koja radi na globalnom tržištu s klijentima iz raznih dijelova svijeta. Point Visible okuplja tim mladih, motiviranih stručnjaka koji su specijalizirani za različita područja content marketinga i SEO-a te uspješno vode projekte s klijentima s 3 različita kontinenta.


Radionica je organizirana u okviru Mreže BOND uz podršku EEN - Enterprise Europe Network. Sudjelovanje je besplatno! 


Obzirom da je broj mjesta ograničen, potrebno je prijaviti se na radionicu putem Linka do 03.05. do 16h!

Učinkovito vođenje timova i delegiranje

27.04.2023.

TECH_PARK Radionica - Učinkovito vođenje timova i delegiranje 

U četvrtak, 27. travnja 2023. godine, u periodu od 11:00 do 15:00 u event prostoru Tehnološkog parka održat će se interaktivna radionica pod nazivom „Učinkovito vođenje timova i delegiranje“, koju će voditi Snježana Kupres, trenerica prodajnih vještina, medijator i NLP trener.  

Voditelji timova, direktori i vlasnici poduzeća često se susreću s poteškoćama prepuštanja dio posla drugima. Tako ograničavaju vlastito vrijeme za obavljanje drugih poslova, dok suradnici i kolege ne dobivaju priliku za profesionalan razvoj. Na radionici će polaznici naučiti kako motivirati i usmjeravati tim prema postizanju ciljeva te kako pravilno delegirati zadatke, uzimajući u obzir individualne sposobnosti i potrebe članova tima. Radionica je interaktivnog karaktera, te će polaznici kroz rad u timu moći vježbati svoje vještine vođenja i na licu mjesta. Kroz formalni i neformalni dio radionice, polaznici imaju priliku razmjenjivati iskustva što u konačnici doprinosi unapređenju poslovnih vještina i proširivanje mreže kontakata. 

Radionicu će voditi Snježana Kupres, iskusna trenerica prodajnih vještina, medijator i NLP trener s 28 godina iskustva u prodaji i razvoju poslovanja u B2B sektoru u međunarodnim zrakoplovnim tvrtkama poput Malaysia Airlines, Tal Aviation Group Israel - EL Al te China Airlines i druge. Razvijala je svoju karijeru kroz različite pozicije u prodaji, Revenue Management-u i Pricing-u, od Sales Representative do pozicije Sales Manager-a. Od 2016. godine radi sa različitim tvrtkama kao prodajni trener, NLP trener, medijator, coach u Hrvatskoj i Sloveniji u prodaji te razvoju osobnih i poslovnih kompetencija. 


Radionica je organizirana u okviru Mreže BOND pod pokroviteljstvom EEN - Enterprise Europe Network. Sudjelovanje je besplatno! 


Obzirom da je broj mjesta ograničen, potrebno je prijaviti se na radionicu putem Linka do 26.04. Broj mjesta je ograničen. 

13.04.2023.

TECH_PARK Radionica - Uloga intelektualnog vlasništva u poslovanju tvrtke 

U četvrtak, 13.04. u  11h u event prostoru Tehnološkog parka održava se radionica pod nazivom „Uloga intelektualnog vlasništva u poslovanju tvrtke“.  Kroz radionicu naučit će te zašto je intelektualno vlasništvo važno u poslovnom svijetu, a poseban fokus biti će na IT poduzeća. Nedostatak zaštite intelektualnog vlasništva može dovesti do gubitka konkurentnosti i vrijednosti tvrtke. 

Iz tog razloga, odvjetnici iz Odvjetničkog društva Porobija&Špoljarić odgovorit će na pitanja kao što su što je intelektualno vlasništvo, osnovni pojmovi iz područja zaštite intelektualnog vlasništva, zašto je ono važno te kako izgleda postupak zaštite. Dobit ćete informacije o tome na što treba paziti te koji su potencijalni problemi kod zaštite, kao i kakve su posljedice ako postupak zaštite nije proveden na adekvatan način.

Fokus radionice bit će na poduzećima koja se primarno bave računalnim djelatnostima (IT sektor), a predavači će odgovoriti na pitanja autorskog prava na računalnim programima te zaštitu softverskog koda. Također, pokrit će se vrste softverskih licenci te objasniti kako koristiti open-source i limited license softver kao sastavne dijelove vlastitih proizvoda i usluga.

Uz to kroz radionicu, a i na samom kraju imat će te vremena za postavljanje pitanja. 


Radionica je organizirana u okviru Mreže BOND pod pokroviteljstvom EEN - Enterprise Europe Network. Sudjelovanje je besplatno! 

Obzirom da je broj mjesta ograničen, potrebno je prijaviti se na radionicu putem Linka do 12.04.

29.03.2023.

TECH_PARK Radionica - Mogućnosti financiranja poduzetničke ideje 

U srijedu 29.03.2023. s početkom u 10:00 u event prostoru TechPark-a u okviru poduzetničke mreže BOND, održava se interaktivna radionica pod imenom „Mogućnosti financiranja poduzetničke ideje“. Cilj radionice je pobliže objasniti izvore financiranja poduzetničkih ideja s naglaskom na EU fondove, pronalazak prikladnog natječaja te proći kroz osnovne faze prijave na natječaje EU fondova. Radionica će trajati 4 sata uz pauzu za ručak.

Na brojna pitanja odgovoriti će Alenka Čović, vlasnica obrta Flavo koja se bavi pripremom i provedbom projekata financiranih iz EU fondova i ostalih izvora, za različita područja (poduzetništvo, ICT, lokalna samouprava, obrazovanje, neprofitni sektor itd.), te edukacijama i poslovnim savjetovanjem. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

S obzirom na ograničen broj mjesta, molimo prijavite se putem linka najkasnije do 28.03. Radionica je organizirana uz podršku Tehnološkog parka Varaždin i Enterprise Europe Network (EEN).

23.03.2023.

TECH_PARK Radionica - Pripremanje poduzeća za investiciju 

U četvrtak, 23. ožujka u 17h u event prostoru Tehnološkog parka Varaždin, održava se radionica pod nazivom „Pripremanje poduzeća za investiciju“, a fokus radionice biti će usmjeren na start-up poduzeća.


Kroz radionicu odgovorit će se na pitanja:


Na ta i mnoga druga vaša pitanja, odgovoriti će predavači iz Mazars Cinotti Consultinga i Odvjetničkog društva Porobija&Špoljarić

Radionica je organizirana u okviru Mreže BOND pod pokroviteljstvom EEN - Enterprise Europe Network. Sudjelovanje je besplatno! 

Obzirom da je broj mjesta ograničen, potrebno je prijaviti se na radionicu putem linka do 22.03.

TECH_PARK, Zagrebačka 89, 42000 Varaždin, 042 500 050, info@techpark.hrIzradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.